آشنایی با DHCP یا (Dynamic Host Configuration Protocol)
در این مطلب قصد داریم شما کاربران عزیزرا با DHCP یا (Dynamic Host Configuration Protocol) آشنا کنیم. امیدواریم مقاله آشنایی با DHCP یا (Dynamic Host Configuration Protocol) مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی واقع شود. با ما همراه باشید.
DHCP مخفف Dynamic Host Configuration Protocol و به معنای پروتکل کانفیگ هاست پویا (داینامیک) است و یکـی دیگر از پروتکل های شبکه می باشد که سرور را فعال می کند تا بطور اتوماتیک به کامپیوتر ی که در رنج اعداد معیـن شده برای کانفیگ شبکه می باشد ،Ip address اختصاص دهد.
DHCP آی پی آدرس را وقتی که سیستم استارت می گـردد اختصاص خواهـد داد . به این صورت که :
- ابتدا کاربر با بهره گیری از DHCP client اقدام به روشن کردن کامپیوتر می نماید
- سپس کامپیوتر client یک تقاضـای پخش (broadcast request ) که discover یا DHCPDISCOVER گفته می گـردد فرستادن می کند تا DHCP سروری را برای پاسـخ بیابد.
- آنگاه روتر ، پکت DISCOVER را مستقیما به DHCP سرور درست متصل می کند .
- بعد از آن سرور بسته های discover را اخذ می کند . اما بر حسب در دسترس بودن و جواز های استفاده، سرور یک آدرس مناسب را مشـخص می کند تا آن را به خریـدار client بدهد. پـس از آن بطور موقت، سرور آن آدرس را برای خریـدار رزرو می کند و برای خریـدار یک بسته توصیه ی با همـان اطلاعات آدرس فرستادن می کند . و سرور ضمناً اقدام به کانفیگ کردن DNS سرورها، WINS سرور ها ، NTP سرورها و دیگر سرویس ها می نماید.
- آنگاه خریـدار یک بسته تقاضـای فرستادن می کند که به سرور اعلام نماید که نیت بهره گیری از آدرس ذکرشده را دارد.
- در آخر ، سرور بسته ی ACK ( مخفف Acknowledge به معنای تصدیق ، دریافت ) را فرستادن می کند تا به خریـدار اعلام نماید که آن آدرس برای مدت محدودی به وی اصطلاحا کرایه داده شده است
زمانی که کامپیوتر از ip استاتیک بهره گیری می کند به این معناست که کامپیوتر به صورت manually برای گرفتن ip معیـن کانفیگ شده می باشد. اما یکـی از مشکلاتی که در تخصیص ip های استاتیک وجود دارد که باعث تهیه ارور کاربر یا نداشتن دقت به جزئیات می شود ، وقتی که 2 کامپیوتر با یک آی پی آدرس کانفیگ خواهند شد ، که در انتها باعث تهیه تداخل و از میـان رفتن منابع می شود .
پس بهره گیری از DHCP که IP آدرس داینامیک اختصاص دهد این تداخل ها را کم شدن خواهـد داد.
خب دوستان به انتهای مقاله آشنایی با DHCP یا (Dynamic Host Configuration Protocol) رسیدیم. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه سرور مجازی و سرور اختصاصی ایران دارید، می توانید سایر مقالات این سایت را دنبال نمایید.