آموزش اتصال دامنه به هاست
در این پست قصد داریم با آموزش اتصال دامنه به هاست در خدمت شما دوستان عزیز باشیم. امیدواریم مقاله شما دوستان عزیز را برای شما مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.
بعد از ساخته دامین و هاست، می بایست ترتیبی اتخاذ نمایید تا وقتی که یک کاربر نام دامنه شما را در مرورگر اینترنت خود وارد نمود، به سرور میزبان وب سایت شما راهنـمای شده و محتویات آن را مشاهده نماید. در غیر این صورت، کاربران مجبورند تا وب سایت شما را از طریق آدرس IP آن که یک مقدار عددی هست (و به خاطر سپردن آن خیلی مساله است) مشاهده نمایند. اتصال يك دامنه با هاست آن از طريق Name Server ها صورت مي پذيرد. وب سایتها با بهره گیری از نام سرورها، توانایی بهره گیری از Domain Name ها را به جای آی پی آدرس ها می دهند. در واقع DNS نشانگر یک تکنولوژی قدرتمند اینترنت برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP می باشد. وظیفه مهـم آن، یک رابط میـان آدرس IP، نام سیستم کاربران وب سایت ها و حوزه های مربوطه می باشد.
روش عملکرد سیستم DNS
برنامه کار DNS مثل این هست که هر مرتبه شما نام یک دامنه را در مرورگر خود وارد می نمائید بطور اتوماتیک در سرور DNS مبدل به آی پی آدرس دامنه می شـود ، به عنوان مثال شما نام دامنه “linux-web.ir” را در مرورگرتان وارد می نمائید و این در حالی هست که این نام بوسیله ی سیستم DNS به IP آدرس مبدل می شـود ، در واقع با این کار از به خاطرسپردن اعداد پیچیده و ضمناً ترکیبات گیج کننده برای کاربران ممانعـت می شـود .
اقسام رکوردها و روش ویرایش و عملکرد آنان در DNS Zone
در واقع معـمولاً شركت هاي عرضه دهنده دامنه ، پـس از عرضه دامین به كاربران خود، يك پنل مديريتي نيز در اختيار آنان قرار مي دهند كه امكانات اين پنل ها بسته به شركت عرضه دهنده اين خدمات گوناگـون مي باشد. در اين كنترل پنل مديريتي، معـمولاً امكان ثبت Name Server ها و همچنين تغيير آنان به كاربران داده مي شود.با بهره گیری سرویس DNS علاوه بر توانایی اعمال تنظیمات در هاستینگ و یا پنل های مدیریتی دامنه، توانایی تغییر آی پی آدرس نیز وجود دارد و میتوان IP را به هاست دیگری متصل و مجموعه جامعی از رکوردهای دامنه مثل DNS ، A ، NS ، MX را به آسانـی تغییر داد. در واقع هر یک از این رکوردها مسئولیت و ماموریت های ویژه ای دارند که در این جا شرح خلاصه ی از هر یک را عرضه می دهیم:
رکورد A: کار نگاشت آدرس IP به نام Host را انجام میدهد. این ضروریترین حوزه رکورد در اینترنت می باشد.
رکورد CNAME: نام مستعار (آلیاس) یک دامنه یا زیردامنه می باشد. کاربری که کوشش نماید به این آلیاس دسترسی پیدا نماید بطور اتوماتیک به سروری راهنـمای خواهد شد که در رکورد A مشـخص شده می باشد. با این کار میتوانید برای یک وب هاستینگ بیش از یک نام داشته باشید. وقتی آدرس IP خود را در رکورد A تغییر دهید رکوردهای CNAME آن دامنه بطور اتوماتیک به IP تازه اشاره خواهند کرد.
تبادلگر ایمیل (رکورد MX): نگاشت ترافیک ایمیل به یک سرور ایمیل را انجام میدهد. این رکورد میتواند یک هاست دیگر با یک آدرس IP باشد. این رکورد باعث میشود ایمیلهای شما به درستی تبادل شوند.
نام سرور (NS): حاوی اطلاعات نام سرور آن حوزه می باشد. تنظیم این رکورد به سرورهای DNS دیگر که اطلاعات حاصل از جستچوی نام دامنه در سرورهای DNS را cash میکنند نشان میدهد که در این حالت سرور شما نقش SOA را برای این دامنه ایفا میکند.
شایان ذکر هست این توانایی در میزبانی اغلب بوسیـله یک مورد به نام DNS Zone Editor در اختیار کاربران قرار داده می شـود.
چگونگی ست نمودن Name Server های مرتبط به هاست بر روی دامنه
حال به منظور اتصال دامنه به هاستینگ ، در بخـش Name Server در درون پنل مديريتي دامنه، مي بايست مشخصات هاست خود را وارد نمائيد. به عنوان مثال در صورتي كه هاست (لینوکسی) خود را از تگراهاست تهيه کرده باشيد، مي توانيد Name Server های ns1.tegrahost.com و ns4.tegrahost.com را بر روي دامنه خود set نمائيد. همچنين جهت دريافت مشخصات مرتبط به نام هاست شما مي توانيد با شركتي كه خدمات هاستينگ خود را دريافت کرده ايد ارتباط حاصل نمائيد. شايان ذكر هست اين اطلاعات پـس از تهيه هاست از طريق ايميل نیز براي كاربران ارسال مي گردد. ضمناً وقتی که سپری می گـردد تا NS ها بر روی هاست set شوند بستگی به پسوند دامنه دارد. برای دامنه های ir. اغلب این وقـت زیاد تر و شانس دارد بطور متـوسـط تا 24 ساعت به طول انجامد. شایان ذکر هست برای دیگر پسوندها مثل com ، .net. و … میـان 3 الی 4 ساعت وقـت می برد. حال چنان چه که همه مرحلـه ها را به درستی انجام داده باشید، خواهید توانست با وارد نمودن نام دامنه تان یا همـان آدرس سایتتان در مرورگر، سایت خود را مشاهده نمائید.
خب دوستان عریر به پایان مقاله آموزش اتصال دامنه به هاست رسیدیم. از توجه شما سپاسگزاریم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر درمورد هاست رایگان و سرور مجازی رایگان کلیک کنید.