شبکه توضیح محتوی (CDN)
در این مطلب قصد داریم به معرفی شبکه توضیح محتوی (CDN) برای شما کابران عزیز بپردازیم و دلیل ایجاد شبکه توضیح محتوی (CDN) و ویژگی های استفاده از آن را بصورت مختصر و مفید توضیح دهیم. امیدواریم مقاله شبکه توضیح محتوی (CDN) برای شما مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.
شبکه توضیح محتوی (CDN) چیست؟
یکـی از تکنولوژی های محبوب وبمسترها CDN که مخفف واژگـان Content delivery network و به معنای شبکه توضیح محتوی هست که با آن می توانند سرعت بارگذاری و نمایش سایت یا وبلاگ خود را افزوده شدن دهند و ضمناً این توانایی هزینه چندانی نیز برای آن ها ندارد و می توانند به آسانـی تنها در چند دقیقه این توانایی را به سایت خود اضافه نمایـند . همان گونه که اطلاع داریـد سرعت بالای بارگذاری سایت برای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر ( SEO ) نیز نتایج مثبتی دارد. در این مطلب با CDN و خصوصیت ها ی بهره گیری از آن آشنا می شویم و چند کمپانـی عرضه دهنده خدمات CDN را با هم می شناسیم.
دلایل ایجاد CDN
کمپانـی های بزرگ اینترنتی برای مدیریـت ترافیک سایت و سرویس های اینترنتی خود از چندین سرور در نقاط مختلـف جهان برای ذخیره سازی و توزیع اطلاعات و امکانات خود در همه دنیا بهره گیری می نمایـند . این امر باعث می گـردد که کاربران مختلـف در همه دنیا در زمان بهره گیری از سرویس های آن ها هیچطور تفاوتی را حس ننمایـند و همگی با بالاترین سرعت ممکن از نزدیک ترین سرور کمپانـی مورد بحث بهره گیری نمایـند . این توانایی اکثر خصوصیت ها ی دیگر مثل امنیت ، همیشه در دسترس بودن ، قسمـت درست فشار بر روی چندین سرور و … را به همراه دارد.
اما تکلیف کمپانـی ها کوچکتر و کاربران اینترنتی که سایت فردی خود را بر روی اینترنت به اشتراک گذاشته اند چه می گـردد ؟ اغلب ً اینگونه سایت ها فقط بر روی یک سرور ( همـان هاست خود ) اطلاعات خود را مواظبت کردن می نمایـند و از آنجا به کاربران و بازدید نمایـند گان خود در همه دنیا سرویس می دهند و فقط می توانند با محدودیت های سرور خود مثلاً مقدار پهنای باند ، سرعت تبادل اطلاعات و … به کار خود ادامه دهند.
اینجاست که تکنولوژی CDN خیلی کارآمد می گـردد و خواهـد توانست به همه کمپانـی های کوچک و وبمسترهای سایت های خصوصی قدرت کمپانـی های بزرگ را بدهد ! این سرویس به اینگونه کار می کند که از روی اطلاعات قابل دانلود شدن سایت شما ( مثل فایل کد های CSS ، فایل دستورات Java script ، فایل های مولتی مدیا و … ) یک ورژن رونوشـت بر روی nodes یا سرورهای مختلـف خود که در همه دنیا دارد ساخته می کند و می توانند به شیوه اشتراکی به اکثر سایت ها سرویس دهند. در این حالت وقتی کاربری با مرورگر خود می خواهد سایت شما را مشاهده نماید اطلاعات از نزدیک ترین سرور موجود به آن کاربر به وی ارسال می گـردد و این چون این اطلاعات قبلاً ثبت ( Cache ) شده اند و نیاز به پروسه ویژه ای نیست سرعت تبادل اطلاعات تغییر چشم گیری می کند و …
ویژگی ها ی بهره گیری از CDN چیست ؟
همان گونه که در بالاتر گفتیم CDN به هاست ما قدرت سرورهای چندگانه را می دهد و می توانیم مزیت های بهره گیری به این علـت ش را به شیوه پایین لیست کنیم.
۱– افزوده شدن سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب در سیستم بازدید نمایـند گان
۲– افزوده شدن امنیت سایت ها ( زیـادتر رابطه ها به شیوه غیر مستقیم و حفاظت دو چندان می باشند )
۳– افزوده شدن مقدار پهنای باند ( برای مثال چنان چه سرور شما ۱۰ گیگابایت پهنای باند به شما عرضه می کند وقتی شما از یک CDN که حاوی ۱۰ node هست بهره گیری می نمایید در واقع شما ۱۰ * ۱۰ گیگابایت به پهنای باند خود افزوده اید
۴– هزینه خیلی زیـر ( علـت این مزیت توانایی بهره گیری اشتراکی چندین شخـص از سرور ها هست )
۵– نصب راحـت ( نیاز به دارا بودن تخصص ویژه ای برای نصب این سرویس بر روی سایت خود ندارید و عرضه دهندگان این سرویس اغلب ً پلاگین های از پیش ساخته و یا راه کارهایی برای شما دارند که فقط در چند دقیقه توانایی بهره گیری از این سرویس را به شما می دهند )
۶– افزوده شدن سرعت بارگذاری و نتایج مثبت در رتبه سایت شما در موتورهای جستجوگر ( همان گونه که اطلاع داریـد سرعت رابطه مستقیمی با SEO سایت شما دارد.
۷– و …
خب دوستان به پایان مقاله آموزشی شبکه توضیح محتوی (CDN) رسیدیم. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که به مباحث سرور مجازی و هاستینگ نیاز دارید روی ان ها کلیک کنید.