آشنایی با سیستم Dns
در این پست قصد داریم شما کاربران عزیز را با سیستم Dns و چگونگی عملکرد آن آشنا کنیم. امیدواریم مقاله آشنایی با سیستم Dns برای شما مفید و کاربردی باشد . با ما همراه باشید.
DNS مخفف واژگـان domain name system است .نام دامین اسمی یکتا هست که به وب سایت اشاره می کند .DNS سیستمی هست که این اتصال را برقرار می نماید.زمانی که شما وب سایتی را تهیه می نمایید یک نام دامنه نیز برای آن در نظـر می گیرید و در نهایت این نام دامین به سایت اشاره خواهد کرد.
در زیـادتر حالات این تنظمیات بوسیـله کنترل پنل هاست و ثبت نمایـند ه نام دامین انجام می شـود .
جهت اینکه یک دامین بتواند به وب سایت اشاره نماید در قدم اول می بایست در dns server اضافه شود.DNS سرور یک دیتابیس بزرگ هست که حاوی مجوعه ای از دامین ها و IP های مشابه می باشد.به عنوان مثال چنان چه دامین google.com باشد سایت به IP با آدرس dns 64.233.167.99 resolve می شـود .
Dns سرور های بیشتری در کمپانـی های هاستینگ و سازمانها وجود دارد.این DNS سرورها با همدیـگر در رابطه می باشند .پس فقط ضـروری است کمپانـی هاستینگ شما نام دامین شما را در DNS سرور اضافه نماید تا تدریجا (در حدود 48 ساعت) با سایـر DNS ها در همه جهان هماهنگ شود.
چطور مرورگر وب سایت درست را پیدا می کند ؟
زمانی که نام در سایت در address bar مرورگر تایپ می گـردد چندین چیز مختلـف اتفاق می افتد تا سایت درست یافت و نمایش داده شود. ابتدا نام دامین به آدرس IP سایت ترجمه می شـود . این کار به پیدا کردن وب سایت درست کمک می کند . با پیدا شدن سایت فایل صفحه ی وب لود شده و سایت نمایش داده می شود .
با تایپ URL در address bar مرورگر مرحلـه ها زیر انجام می شوند:
ابتدا مرورگر cache خود را چک می کـند تا IP متناسب با ادرس تایپ شده را بیاید چنان چه که این IP وجود داشته باشد آن را resolve کرده و سایت را نمایش می دهد.
درصورتیکه نام دامین resolve نشود مرورگر فایل های هاست و رکورهای DNS را چک می کند .
اگر رکوردی در فایل هاست نباشد مرورگر به دنبال DNS سرور پیش فرض می رود و درصورتیکه مدخلی برای نام دامین وجود داشته باشد سایت مربوطه را نمایش می دهد.
حا ل چنان چه DNS server رکوردی برای دامین نداشته باشد مرورگر به دنبال سرور در سایـر نقاط دنیا می گـردد و این کار از طریق ساختـار سلسله مراتبی انجام می شـود .
اگر مرورگر نتوانست هیچ DNS سروری را پیدا نماید نام دامین resolve نخواهد شد و ارور ی مربوطه به کاربر نمایش داده می شـود .
صرف نظـر کردن از رکورهای DNS بوسیـله فایل های هاست :
این کار با تغییر هاست فایلها قابل انجام می باشد. هاست فایل، فایلی هست که در کامپیوتر شما موجود هست و مثل یک mini DNS server عمل می کند .در پایین نمونه ای از این نوع فایل را خواهید توانست مشاهده نمایید.
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
خط پـایان در این مثال آدرس 127.0.0.1 را به local host نگاشت می کند ..
پس وقتی که local host را تایپ می نمایید وب سایت موجود بر روی local host لود می شود .
127.0.0.1 localhost64.233.167.99 my-test-site.com # Staging server
خط پـایان به مرورگر می گوید تا آدرس my-test-site.com را به 64.233.167.99 نگاشت نماید و چنان چه دامین موجود باشد و به IP دیگری اشاره نماید ، مرورگر آن را با 64.233.167.99 جایگرین خواهد کرد. این کار به این علـت هست که مرورگر ابتدا فایل های هاست را چک کرده و چنان چه رکوردی در آن باشد همـان را resolve و سراغ جایی دیگر نمی رود.
صرف نظـر کردن از رکوردهای DNS بوسیـله Local Dns :
از آنجاییکه مرورگرها ابتدا local Dns server را بازبینی می نمایـند خواهید توانست رکورهای مشابه را در DNS server داخلی خود تعریف نمایید تا عمل resolve در local انجام شود.
خب دوستان به انتهای مقاله آموزشی آشنایی با سیستم Dns رسیدیم . از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم . در صورت نیاز به اطلاعاتی در زمینه سرور مجازی کلیک کنید.