X

بهبود UX چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

بهبود UX چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

بهبود UX چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟ این سوال ممکن است برای شما کاربران عزیز پیش آمده باشد، در این پست قصد داریم پاسخی مختصر و مفید برای آن بیاوریم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار بگیرد. با ما همراه باشید.

بهبود UX چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

 

بزرگترین جـدال کسب‌وکارهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک مبدل بازدیدنمایـند گان به خریـدار می باشد. با این فرض که شما محصول یا خدماتی عالی که مورد نیاز مردم هست، عرضه می نمایید یکـی از برترین راه ها برای مبدل بازدیدنمایـند گان به خریـدار این است که اطمینان حاصل نمایید بازدیدنمایـند گان سایت شما سریع و راحتی می‌توانند آنچه به دنبالش می باشند را پیدا و سپس آن را خریداری نمایـند .

بهبود UX چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

دو علت با ارزش در موفقیت طراحی سایت بحث سئو و تجربه ی کاربری می باشد. سئو یا بهینه سازی سایت به مجموعه عملکرده ایی گفته می گـردد که شما بتوانید سایت خود را در رتبه های بالاتر موتورهای پیدا کردن قرار دهید ولی تجربه ی کاربری User Experience روشی است که باعث می گـردد کاربران در سایت شما زیـادتر بمثل و تجربه ی خوشایندی از آن کسب نمایـند . به این باعث برای این که یک سایت هم مورد پسند کاربران و هم مناسب موتورهای پیدا کردن باشد یک سری تضادها و تشابه هایی میـان ux و seo به وجود می آید که می توان گفت همراه دارا بودن هر دوی آن ها کاری سخت و مهم می باشد. این جاست که ارزش ux در سئو و این که چقدر تجربه ی کاربری در سئو سایت خواهـد توانست اثر گذار باشد ، معیـن می شود .

  • تجربه خوب کاربر در سایت باعث افزوده شدن نرخ مبدل می‌شود، و ولی نادیده گرفتن آن مـوارد بزرگی را برای شما به مرتبه خواهد آورد. در ادامه با عرضه نکات شما را در بهبود تجربه کاربری وب سایتتان یاری خواهیم کرد.
  • فاکتور های رتبه دهی گوگل همیشه تغییر می نمایـند و این مقوله که گوگل آن ها را رسما بیان نمی کند ، جای بیشتری برای شک و ابهام برای سئو کاران باقی می گذارد.

امروز قراره براتون از اثر تجربه کاربری یا UX در رتبه بندی گوگل در پیدا کردن ها پرده برداری کنیم. اگر سئو برایتان با ارزش باشد مطمئنا این خبر تازه برایتان نکته ای کلیدی خواهد بود.

چرا که فاکتور های جدیدی که در امتیاز دهی گوگل پیدا می شوند، تا مدت کوتاهی پـس از پیدا شدنشان، اثر فوق العاده بیشتری دارند و اغلب سایت هایی که زودتر از سایـر از آن ها بهره می برند، جهش عالی ی در رتبه آنان در پیدا کردن های گوگل مشاهده می شود . مطمئنا با در نظـر نگرفتن این موضوع، ترافیک بیشتری را از دست خواهید داد. پس توصیه می کنم این مقاله را با ظرافت تا آخر بخوانید و هرچه سریع تر به آن عمل نمایید .

 

اشخـاص دقیقا چه چیزی  را در وب سایت می خوانند :

اگر فکر می نمایید که اشخـاص زیـادتر یا حتی نصف مطالب وب سایت  را می خوانند، زیاد از حد روی آنان حساب باز کرده اید. مطالعات بر روی عادت های خواندن محتوای وب سایت ها نشان می دهد که اشخـاص وقـت ضـروری برای خواندن درست هر کلمه ، پاراگراف یا صفحه صرف نمی نمایـند . در عوض، نگاهی سطحی و گذرا به محتوای وب سایت دارند.

یک مطالعه مرتبط به بیشتر از یک دهه پیش نشان داد که اشخـاص محتوا را کلمه به کلمه نمی خوانند و فقط آن را اسکن می نمایـند . مطالعات اخیر در سـال ۲۰۱۳ با مشاهده این پدیده سرانجام مشابهی گرفتند.

با مشاهده این مطالعات می توان سرانجام گرفت که بیشتر محتوای وب سایت شما خوانده نمی شوند و در برترین حالت اشخـاص تنها آن را یک بازبینی اجمالی می نمایـند .

از پاراگراف های کوچک و کوتاه بهره گیری نمایید

زمانی که محتوا را در صفحات می چینید ، مطمئن شوید که از پاراگراف های کوچک و کوتاه بهره گیری می نمایید . هر دو مطالعه فوق در پیدا کردن د که بازدید نمایـند گان شما مطالب را کلمه به کلمه نمی خوانند.

مطالبی که بصورتی استـایل بندی شده اند و  دارای پاراگراف های بزرگ و زیاد می باشند برای یک نگاه انداختن سطحی مناسب نیستند. وقتی پاراگراف ها زیاد باشند خوانندگان از ماندن در وب سایت دلسرد می شوند. این امر به علـت نوع روشی است که صفحات وب را می خوانند.

وقتی خوانندگان مطالب بطور سطحی به آنان نگاه می اندازند، کوشش دارند  اطلاعات را از محتوا بیرون بکشند به طوری که  به آنان کمک نماید تصمیم بگیرند که آیا می خواهند به خواندن مطالب ادامه بدهند یا خیر. پاراگراف های زیاد تر اجازه این کار را به آنان نمی دهد ولی پاراگراف های کوتاه آنان را قادر می سازد  حس بهتری از کیفیت محتوای  وب سایت داشته باشند.

برای مثال  وب سایت National Geographic وب سایتی با پاراگراف های کوتاه  می باشد. پاراگراف های این سایت به ندرت از سه جمله تجاوز می نمایـند . این حالت برای یک نگاه اجمالی خیلی مناسب می باشد.

بهره گیری از نشانگر های نقطه ای

قشنگی بهره گیری از این شنان گرها در این است که آنان چشم ها را مستقیما به سمت مطالبی راهنـمای می نمایـند که خواندشان راحـت می باشد. چون بصورت متوالی و با طول کوتاه ارایه می شوند و مورد ای ایده آل برای روشی است که بازدیدنمایـند گان محتوا را می خوانند.

وب سایت Copyblogger  توصیه می کند از این نشانگر های نقطه ای بهره گیری نمایید ، چرا که اشخـاص پست ها،صفحات،مقالات و غیره را گوناگـون با   بخش های دیگر   می خوانند.

مطالبی می بایست به گونه ای ارایه شوند که در چند دقیقه اطلاعات بیشتری را به بازدیدنمایـند گان بدهد به علـت اینکه اشخـاص مطالب را بطور کامل نمی خوانند،. نشانگر های نقطه ای این کار را بطور کامل انجام میدهند.

ضمناً اصرار می گـردد که نشانگر های نقطه ای نبایستی زیاد شوند و همان گونه نبایستی جملات یا قطعات زیاد برای هر نشانگر قرار دهید چرا که از هدف مهـم آن  دور خواهید شد. هر چه مطالب نشانگر نقطه ای کوتاه تر باشد برای خواندن مناسـب تر می باشد.

یکـی از بهرین محل ها برای مشاهده چگونگی بهره گیری از نشانگر های نقطه ای سایت های تجاری شبیه Flipkart می باشد. به عنوان نمونه در این لینک ،مشخصات موبایل تلفن همراه سامسونگ را مشاهده می کند که با بهره گیری از نشنان گر های نقطه ای ویژگیها آن ارایه شده می باشد.

بهره گیری از عنوان و عنوان فرعی

این مورد ها برای جدا کردن محتوا به قسمـت هایی که به راختی قابل خواندن باشند و قسمـت های قابل هضم عالی می باشند . به علاوه عنوان ها و عنوان های فرعی  به عنوان پیش نمایش کوچک از قسمـت بعدی محتوا می باشند ،پس این توانایی خوانندگان را قادر می سازد سریع دریابند قسمـت بعدی در چه زمینه ای  است و تصمیم بگیرند که به خواندن ادامه بدهند یا خیر.

مطالعات نشان می دهد که بیشتر بازدید نمایـند گان وب سایت ها، زیـادتر عناوین را می خوانند. این مطلب نیز همـان نتایج مطالعات پیش را تاییـد می کند ، مبنی بر اینکه بازدیدنمایـند گان فقط نظـر ی سطحی به مطالب می اندازند.

طبق گزارش واشینگتن پست،۶۰ درصد اشخـاص تنها عناوین صفحات را می خوانند و فرقی نمکند بر روی کامپیوتر دسک تاپ یا تلفن همراه بخوانند.

این مطلب اشاره به دقت کم بازدیدنمایـند گان و کاربران به وب سایت ها دارد.  بیشتر اشخـاص تنها عناوین را می خوانند، کار شما به عنوان یک طراح این است که مطمئن شوید عناوین مطالب شما چیزی را که کاربران انتظار آن را دارند بطور واضح به آنان ارایه می کند ، در غیر اینصورت شانس دارد کاربران تمایلی نداشته باشند تا زیـادتر در مطالب وب سایت شما عمیق شوند.

یک نمونه از سایتی که با عناوین خیلی کار می کند وب سایت Listverse  می باشد. در این وب سایت خواهید نگاه کـرد که چطور وب سایت ها با از بهره گیری از عناوین واضح پیش نمایشی از محتوایی که دارند را ارایه می نمایـند . وقتی که فردی به سمت زیـر اسکرول می کند , عناوین فرعی دقیق تر معیـن می نمایـند که هر قسمتـی چه محتوایی را پوشش می دهد.

بهبود UX با قطعه بندی محتوای وب سایت

راز اینکه بتوانید به یازدید نمایـند گان وب سایت محتوای بهتری نشان دهید این است که این کار را  همان گونه انجام دهید که  کاربران بصورت ذاتی به دنبال آن می باشند . یعنی قطعه بندی. محتوای شما قرار است وارد جنگ سختی در محیط اینترنت شود، از این رو نداشتن قطعه بندی وب سایت مطمئنا باعث می گـردد اشخـاص کمی مطالب وب سایت  شما را بخوانند.

این مطلب به معنی  رجوع کمتر،کاربر و خریـدار کمتر است، بطوری که شانس دارد حتی اشخاصـی مطالب مرتبط به فروش شما را نخوانند و این به مفهوم از دست رفتن  یک فروش  است و ، یا حتی شانس دارد بازدیدنمایـند ه دیگری از خواندن بلاگ شما امتناع نماید و این مفهوم عدم ثبت نام کاربران در وب سایت شممی باشد. بطور خلاصه، نداشتن قطعه بندی محتوای وب سایت به خروجی ضعیفی خواهد داشت.

قطعه بندی اشخـاص را تشویق می کند تا محتوای وب سایت را همان گونه که مستعد خوانده شدن می باشند بخوانند، که همـان نگاهی سطحی و اجمالی می باشد. در مقابل این حقیقت ایستادگی ننمایید ، مطالب را با هم در پاراگراف های زیاد تر دسته بندی  ننمایید و انتظار نداشته باشید که اشخـاص مطالبتان را کلمه به کلمه بخوانند.

حقیقت این است که اشخـاص نه فقط وقـت زیادی را برای خواندن محتوای وب سایت صرف نمی نمایـند . کار شما به عنوان یک طراح این است که دقت به این نکته را زیـادتر نمایید و کاربران را ترغیب نمایید که مطالب را بخوانند و تا حد ممگن در وب سایت بمانند. ان کار را فقط با قطعه بندی خواهید توانست انجام دهید.

ارزش ux در سئو UX و SEO

بیشتر متخصصین سئو معتقد می باشند که در آینده ای نه چندان دور بحث seo به سمت ux بودن پیش می رود و دیگر این ترفندها و الگوریتم ها جـواب گوی مناسبی برای کسب رتبه ی مناسـب تر در موتورهای پیدا کردن نیستند. پس با دقت به ارزش تجربه ی کاربری در سئو می بایست هر چه سریع تر سایت های خود را بر حسب نیاز و تجربه کاربری طراحی نماییم تا ترافیک سایت خود را از دست ندهیم.

Ux سایت را بر حسب تجربه ی کاربری و احساسات و نیازهای آن ها طراحی می کند تا کاربران بتوانند تعاملات زیادتری با سایت برقرار نمایند و در هربار بهره گیری تجربه ی رضایت قسمتـی کسب نمایـند . حال فرض نمایید سایتی کاملا ضمناً بر طبق شیوه های تجربه ی کاربری طراحی شده باشد ولی استانداردهای سئو را رعایت نکرده است، در این صورت موتورهای پیدا کردن آن را در رتبه های بالای نتایج پیدا کردن قرار نمی دهند پس شانس دارد این سایت هرگز برای کاربران شناخته نشود و حتی چنان چه کاربری نیز وارد این سایت گـردد از آن جایی که سایت بهینه و سریع نمی بـاشد به زودی از آن بیرون می شود .

پس چنان چه سایتی مناسب کاربران بوده ولی بر خلاف قوانین و استانداردهای موتورهای پیدا کردن باشد، در این صورت با کم شدن نرخ مبدل رو به رو شده که اصلا برای سئو سایت خوب نیست. به این علـت که یکـی از فاکتورهایی که سئو بازبینی می کند ، میزان ماندگاری کاربران در سایت و بازبینی عـلت ها خروج آن ها می باشد.

حال برعکس این قضیه را فکر نمایید ، که سئو سایت بالا بوده ولی ضمناً بر طبق تجربه های کاربری طراحی نشده می باشد. در این صورت با این که سایت در بالاترین نتایج پیدا کردن قرار گرفته است اما کاربر در زمان داخل به این سایت بر حسب انتظاراتی که دارد با یک گرافیک نامناسبی مواجه شده و دیگر نمی تواند با سایت رابطه مناسبی برقرار نماید، در این صورت سایت برای وی جذاب نبوده و آن را ترک می کند . بـعد به این ترتیب نرخ مبدل کم شدن یافته و کم کم سایت رتبه و اعتبار خود را در موتورهای پیدا کردن از دست می دهد.

۶ نکته با ارزش در طراحی تجربه کاربری سایت (Web UX)

مسائـل متفاوتی بر روی تجربه کاربر در زمان بهره گیری از یک سایت اثر می گذارد و هم اکنون بهبود تجربه کاربری به امر مهمی در طراحی سایت مبدل شده می باشد. گوگل نیز در چند سـال اخیر به کیفیت تجربه کاربری سایت ها ارزش زیادتری داده و رتبه سایت هایی را که تجربه بهتری به کاربران خود عرضه می دهند را در صفحه نتایج پیدا کردن ارتقا می دهد. در واقع تجربه کاربری سایت حالا فاکتور مهمی در سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو) حساب می شود . در ادامه به ۶ نکته با ارزش برای بهبود تجربه کاربری سایت ها اشاره شده است:

۱- ارزش محتوا در تجربه کاربری سایت

محتوای سایت به مجموعه مطالبی گفته می گـردد که سبب اطلاع بازدیدنمایـند ه از حوزه ی کار ، محصولات، خدمات و … آن سایت می شود . محتوای سایت فرمت های مختـلفی مانند: متن، عکس، صوت، ویدیو، فایل PDF و … دارد که هر یک کاربرد مختص خود را دارند. پـس از سال ۲۰۱۱ و با بروزرسـانی الگوریتم های موتور جستجوی گوگل، تولید محتوای با کیفیت برای سایت ارزش بیشتری پیدا نمـود و بازاریابی محتوایی در اینترنت سریع پیشرفت کرد. سایت ها برای جذب کاربران و تهیه تعامل با آن ها نیاز به تولید محتوای با کیفیت دارند، اینگونه با تهیه ارزش برای مخاطبان خود فرآیند فروش محصولات و خدمات‌شان را نیز ساده تر می نمایـند .

آموزش روش تولید محتوا درست : تولید و تغییر محتوا

۲- اثر لحن یا شیوه بیان مطالب در تجربه کاربری سایت

داشتن لحن یا شیوه بیان یکسان در عرضه محتوا و پیغام به مخاطبان سایت، ارزش بیشتری داشته و رعایت پیوستگی لحن در همه محتوای سایت امری لازم و ضـروری می باشد. بهره گیری از لحن مناسب رابطه مستقیمی با نوع مخاطبان هدف سایت دارد، برای مثال اینکه اکثر مخاطبان سایت را نوجوانان محصل تشکیل می دهند یا مدیران کمپانـی ها، به کامل بر روی لحن و شیوه بیان مطالب اثر می گذارد.

۳- کاربرد پذیری سایت

کاربرد پذیری یک سایت بطور ساده به معنای آن است که:

کاربر بتواند بدون مشکلی کار مورد نظـر خود را در سایت انجام دهد

کاربرد پذیری با تجربه کاربری (UX) فرق داشته و به گونه ای پایین مجموعه آن می باشد. طراحی تجربه کاربری (UX) مفهوم کلی تری بوده و یک سایت وقتی می تواند تجربه کاربری خوبی داشته باشد که برای کاربر خود کاربرد پذیر نیز باشد.

۴- اثر برندینگ در تجربه کاربری سایت

هر سایتی به بازدیدنمایـند گان خود احساس ویژه ای را منتقل می کند . این احساس در واقع همـان جز مهـم برندینگ سایت در فضای آنلاین می باشد. اینکه کاربر با داخل به سایت و مشاهده صفحات مختلـف آن چه احساسی را تجربه می کند ، احساساتی مانند: سرعت، سادگی، کیفیت، قشنگی هنری، تجمل و … همگی بر روی برندینگ سایت اثر می گذارند. چنان چه سایتی برندسازی اینترنتی مناسبی داشته باشد، کاربران آن را به خاطر خواهند سپرد و در آینده مجـدد از آن بازدید می نمایـند و شانس اینکه خریـدار محصولات و خدمات آن سایت شوند نیز افزوده شدن می یابد.

راجع به ” دیجیتال برندینگ ” زیـادتر آگاه باشید !

۵- ارزش عکس و ویدیو در تجربه کاربری سایت

محتوای تصویری سایت از جمله عکس، ویدیو، انیمیشن و … در کمک به فهم مطالب و هدف سایت بوسیـله کاربران خیلی اثر گذار می باشد. رعایت کیفیت و استانداردهای گرافیکـی در محتوای تصویری سایت از ارزش خاص ای برخوردار بوده که متاسفانه بیشتر صاحبان سایت ها وقـت ضـروری را به آن اختصاص نمی دهند. محتوای تصویری نسبت به محتوای متنی، اثر و نفوذ زیادتری بر ذهن کاربر داشته و در سرانجام گیری وی از اینکه آیا سایتی تجربه و حس خوبی را به وی عرضه داده یا نه، به شدت اثر گذار می باشد.

۶- لزوم طراحی درست فرآیندهای سایت

طراحی فرآیندهای یک سایت حاوی قسمـت های مختـلفی بوده و با دقت به مقوله آن سایت گوناگـون می باشد. برای مثال کاربر در یک سایت فروشگاه اینترنتی می بایست چه مراحلی را طی نماید تا کالای مورد نیاز خود را خریداری نماید ، یا یک شخـص در سایت دانلود نرم افزار می بایست از چندین صفحه گذر نماید تا نهایتا به لینک مهـم دانلود برسد. طراحی ساده و استاندارد فرآیندهای سایت نقش مهمی را در رضایت کاربران ایفا کرده و چنان چه به درستی طراحی نشود، سبب منصرف شدن درصد بیشتری از کاربران از تکمیل فرآیند و بطور مثال انصراف از خرید می شود .

برای یادگیری مناسـب تر مقاله ” موفقیت در طراحی سایت ” را مطالعه نمایید !

رعایت ۶ نکته ذکر شده در بالا خواهـد توانست در بهبود کیفیت تجربه کاربری سایت ها اثر مثبتی بگذارد و فرآیند مبدل بازدیدنمایـند گان سایت به مشتریان بالقوه و مبدل مشتریان بالقوه به خریداران نهایی را تسهیل نماید.

خب دوستان عزیز به پایان مقاله بهبود UX چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟ رسیدیم . از توجه و همراهی شما سپاسگراریم

در صورتی که نیاز به مطالبی در زمینه وب هاستینگ و سرور اختصاصی دارید کلیک کنید.

Categories: آموزش ها
iranvps writer: