آشنایی با SIP یا Session Initiation Protocol
در این پست قصد داریم شما کاربران عزیز را با SIP یا Session Initiation Protocol آشنا کنیم. امیدواریم مقاله آشنایی با SIP یا Session Initiation Protocol مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.
SIP به معنی پروتکل ایجاد (شروع ) قسمـت و جز پروتکل های رابطه ی برای سیگنال دهی و مدیریـت قسمـت های چند رسانه ای رابطه می باشد. مشهـور ترین برنامه کاربردی این پروتکل، برنامه Internet telephony به منظور برقراری ارتباط های صوتی و تصویری است که به خوبی سرویس تهیه پیغام آنی بر روی پروتکل اینترنت ( Ip) می باشد.
توانایی ایجاد، اصلاح و پاک کردن قسمـت هایی که حاوی یک یا چندین مدیا می باشند را دارد. SIP در لایه ی application قرار دارد و به نحوی طراحی شده می باشد که جداگانه از لایه ی زیرین خود یعنی لایه انتقال عمل نماید.
این پروتکل، پروتکلی متنی می باشد که فراوانـی از المان های پروتکل HTTP ( پروتکل انتقال ابر متن) و پروتکل SMTP (پروتکل فرستادن ایمیل) را یکسان یا بهم وصل می کـند . SIP با چندین پروتکل های دیگر لایه application برای شناسایی و انتقال مدیا همیاری می کند ، که قسمـت شناسایی و تشخیص هویت مدیا ، توسـط پروتکل SDP (Session Description Protocol – پروتکل توصیف جلسه یا بخش) انجام می گـردد .
به منظور انتقال جریـان رسانه ها (صدا و تصویر)، SIP از پروتکل RTP یا SRTP کمک می گیرد . ضمناً برای انتقال ایمن پیغام های SIP ، پروتکل توسـط TLS (Transport Layer Security – امنیت لایه انتقال) رمزنگاری می شـود .
همان گونه ی که گفته شد ، SIP به شیوه جداگانه از لایه زیرین خود یعنی لایه انتقال عمل می کند و بر روی 3 پروتکل TCP,UDP و SCTP به صورت دو قسمتـی یا چند قسمتـی اجرا می گـردد .
هر فرایندی که در رابطه با http انجام می گیرد حاوی تقاضـای ی از طرف کاربر می باشد که باعث تهیه عملیاتی بر روی سرور می گـردد که SIP با بهره گیری دوباره از هدر فیلد ها ،رمزنگاری rule ها و وضعیت کد ها در http ، فایلی با فرمت متنی قابل مطالعه تهیه می کند .
برقراری رابطه کاربران با پروتکل SIP ، به شیوه کلی به این صورت می باشد که آن ها از پروتکل های UDP یا TCP برروی پورت 5060 و یا 5061 بهره گیری می کنند .پورت 5060 به شیوه رمزنگاری نشده می باشد در حالیکه پورت 5061 از ترافیک رمزنگاری شده با TLS بهره گیری می کند .
از دیگر امکانات این پروتکل ، اصلاح کردن خصوصیات ی ارتباط ها از قبیل : تغییر آدرسها یا پورت ها ، وارد کردن مخاطبان زیـادتر در یک ارتباط و پاک یا افـزودن جریـان داده ها.
خب دوستان به پایان مقاله آموزشی آشنایی با SIP یا Session Initiation Protocol رسیدیم. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. برای مشاهده اطلاعاتی درمورد سرور مجازی و هاستینگ پیشنهاد می کنیم سایر مقالات این سایت را مطالعه نمایید.