بازار هاستینگ ایران چگونه است؟

بازار هاستینگ ایران چگونه است؟ به هنگام طراحی سایت  این سوال شاید برای خیلی از کابران عزیز پیش مطرح شود که بازار هاستینگ ایران چگونه است؟ پس از بررسی کامل بازار هاستینگ ایران چطور می تواند بهترین هاست را انتخاب کند و خریداری نماید. در این مطلب می خواهیم پاسخ مناسبی برای این سوال بدهیم. امیدواریم این مقاله آموزشی بری شما مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

بازار هاستینگ ایران

بازار هاستینگ ایران

7 تا 6 سـال قبل می باشد. فقط چند کمپانـی آنهم بطور محدود خدمات میزبانی وب ارایه می دهند، قیمتها حساب و کتابی ندارد و نسبتا نجومی می باشد. وب تازه جان می گیرد و هیجان و تب و تاب تکنولوژی روز احتمالا هزینه بالای آنرا توجیه می کند . اشخـاص بسیاری را می‌توان با یک هاست و دومین سور‌پریز کرد.

سال ۱۳۹۰ می باشد. شرکتهای بسیاری به ارایه خدمات هاستینگ می پردازند، قیمتها حساب و کتابی ندارد و بعضـی قیمتها هنوز هم نجومی می باشد. وب جان گرفته است، تجربه خدمات گیرندگان زیـادتر شده می باشد. آنان جور دیگری سور پریز می شوند.

وب فارسی پیشرفت کرده است، خدمات دهندگان و خدمات دهندگان حرفه ای تر شده اند. به اعتقاد من “سرویس گیرنده امروز نمی خواهد شبیه یک اکانت به وی نگریسته گـردد بلکه می خواهد شریک تجاری قلمداد شود.”

طبق آماری که در سایت webhosting.info انتشار داده شده است تعداد شرکتهای فعال در بازار هاستینگ ایران که حداقل به ۵۰ سایت خدمات میزبانی وب ارایه می دهند، ۱۵۷ مورد برآورد شده می باشد. با ملاحظه شرایط سیاسی کشور و بعضـی عـلت ها فنی می توان به آسانـی این تعداد را ۲۰۰ کمپانـی برآورد کرد. عمده این شرکتها مجازی بوده و خدمات خود را به شیوه نمایندگی فروش شرکتهای بزرگتر بیرون از ایران و از طریق یک وب سایت ارایه می دهند.

بدون در نظـر گرفتن تخصص این شرکتها و کیفیت خدماتی که ارایه می دهند می توان حدود ۴۰ کمپانـی را بازیگران جدی بازار هاستینگ ایران دانست (تیـم ۴۰). هر یک از این ۴۰ کمپانـی حداقل ۵۰۰ سایت را میزبانی می نمایـند . آنان عموما مجازی نیستند و در معـمولاً مسائـل در درون کشور حضور فیزیکـی دارند.

برای بازبینی مناسـب تر وضعیت تیـم ۴۰ و میزان کارایی آنان در بازار ایران، کار شرکتهای همانـند در بازار سایـر کشورها مورد بازبینی قرار گرفته می باشد. در این مطالعه ۲۳ کشور به عنوان نمونه برگزیده شدند و نتایج پایین بدست آمد:

  • به طور م بوسیله ی ۱۰ کمپانـی دارای بالاترین سهم (تیـم ۱۰)، در کـل ۵۰ درصد کل سهام بازار را در اختیار دارند.
    – حداقل یکـی از ۱۰ کمپانـی دارای بالاترین سهام از ccTLD کشور خود بهره گیری کرده می باشد.

 

اما مقایسه این وضعیت با بازار ایران:

– در ایران ۱۰ کمپانـی دارای بالاترین سهم در کـل ۳۶ درصد کل سهام بازار را در اختیار دارند.
به نظـر مولف این کـل سهام پایین، نبود یک کمپانـی پیشرو و یا تیـم پیشرو را نشان می دهد. بازاری که تا حدودی ناپخته هست و بازیگران بسیاری دارد. از این رو در طول این مقاله اصرار شده هست که آنان “شرکتهای حاوی بالاترین سهم” ارور ب شوند تا “شرکتهای برتر”.

– هیچیک از شرکتهای حاوی بالاترین سهم از دامنه .ir در سایت خود و یا name server ها بهره گیری نکرده اند. در حالیکه در سایـر کشورهای بازبینی شده به زمینه ایتالیا و ژاپن بهره گیری از .it و .jp خیلی پر‌رنگ می باشد. در بازبینی انجام شده فقط مصر، ایران، کانادا و آمریکا حاوی این وضعیت بودند که برای آمریکا و کانادا نداشتن بهره گیری از .us و .ca منطقی هست چون اصولا سرویسهای هاست آنها میـان المللی هست و ضمناً می دانیم که .com را به شیوه US Commercial تعریف می نمایـند .

این وضعیت دربـاره ایران و مصر به شدت متاثر از میزان اعتماد اشخـاص و شرکتها به قوانین حقوقی و حتی نظام سیاسی آنان می باشد. به نظـر می رسد می بایست مدیران NIC در ایران برای بالاتر بردن اعتبار دامنه های .ir کار های اعتماد آفرین زیادتری انجام دهند.

 

بازار هاستینگ ایران

برای تخمین بزرگی بازار هاستینگ در ایران باز هم از سایت webhosting.info کمک می گیریم. هر چند این سایت کوشش کرده هست تا آمار دقیقی ارایه دهد ولی استناد صرف به آن خالی از اشکال نیست. به عنوان مثال شرکتهای OURIRAN و MIZBAN در آمارهای آن به عنوان شرکتهای ایرانی در نظـر گرفته نشده اند حال آنکه این دو در تیـم ۱۰ کمپانـی دارای بالاترین سهم قرار دارند.

در این مقاله کوشش شده هست تا بعضـی از ابهامات سایت webhosting.info اصلاح گـردد تا در نهایت تخمین مناسبی از بازار ایران داده شود.

سایت webhosting.info تعداد دامنه های هاست شده از طرف شرکتهای ایرانی را نزدیک به ۵۷۰۰۰ دومین برآورد کرده می باشد. با تدرست این آمار و اضافه کـردن آمار مرتبط به چند کمپانـی با ارزش که ایرانی در نظـر گرفته نشده اند می توان این آمار را تا حداکثر ۶۵۰۰۰ دومین هاست شده افزوده شدن داد.

در این محاسبه دامنه های .ir و ضمناً دامنه هایی که مستقلا و بدون واسطه شرکتهای ایرانی هاست شده اند لحاظ نشده می باشد. مرکز ثبت دامنه های دات آی آر (NIC.ir) تعداد دامنه های دات آی آر ثبت شده را حدودا ۳۰۰۰۰ دامنه اعلام کرده می باشد.
با اضافه کـردن چاشنی خوشبینی می توان ادعا نمـود ۳۰ درصد آنها هاست شده اند. با این فرض می توان تعداد دامنه های مستقلا هاست شده و دارای هاست دات آی آر را ۱۰۰۰۰ دومین برآورد کرد.

پس هم اکنون در حدود ۷۵۰۰۰ سایت فعال ایرانی (هاست شده) وجود دارد. پیشرفت تعداد دامنه های هاست شده در ایران نیز در حدود ۱٫۵ درصد برآورد می شود .

 

استراتژی شرکت های میزبانی وب

بازار هاستینگ ایران

بازار هاستینگ ایران

ادبیات مذاکره، نوع هزینه گذاری و استراتژی حضور تیـم ۴۰ در بازار انعطاف ضـروری را ندارد. پس آنان در برترین حالت موفق به حفظ تعداد هاستهای موجود خود می شوند ولی در جذب مشتریان تازه احتمالا نسبت به شرکتهای کوچکتر مناسـب تر عمل نمایـند (که می بایست نیز ضمناً باشد) ولی نسبت به تیـم ۴۰ موفقیت کمی دارند.

هم اکنون اعضای تیـم ۴۰ سهام خود را افزوده شدن می دهند و یا تثبیت می نمایـند . این وضعیت زیـادتر به معنای پاک شرکتهای کوچک تر یا ادغام آنان در شرکتهای دیگر هست تا گرفتن بازار از یکدیگر. هر چند خدمات گیرندگان بیشتری در حال جابجایی سرویس خود میـان تیـم ۴۰ می باشند ولی این جابجایی ها در کـل نمی تواند شوکی به بازار وارد نمایـند .

به عبارت دیگر شرکتهای تیـم ۴۰ در زمین شرکتهای کوچکتر دقیقا به جنگ همدیـگر رفته اند و شاخ به شاخ شده اند. سهام تیـم ۱۰ در بازار در حال افزوده شدن هست و این بدان معناست که داخل شرکتهای جدیدتر با استراتژی های قدیمی سخت است و شرکتهای جدیدتر می بایست با استراتژی مارکتینگ تازه تری وارد بازار گـردد تا بتوانند سهامی برای خود دست و پا نمایـند .

در دو سـال آینده تعداد شرکتهایی که حاوی سهامی میـان ۱ تا ۳ درصد می باشند افت خواهد داشت و مطمئنا چند کمپانـی خواهند بود که با سهمی زیـادتر از ۶ درصد، فاصله محسوسی نسبت به سایـر رقبا خواهند داشت. در این صورت تیـم پیشرو شکل می گـیرد و رقابت آنان به نفع خدمات گیرندگان خواهد بود.

در شرایط کنونی چنان چه شرکتی نیت دارد برای در اختیار گرفتن سهم بالا وارد بازار گـردد و یا در کوشش هست فاصله خود را با رقبای کنونی افزوده شدن دهد برترین راه حل پیش روی را می بایست برگزیند که اعطای نمایندگی فروش با شرایط خاص به اشخـاص و شرکتهای کوچکتر می باشد.
در این رویه شرکتها می بایست با رویکرد سرمایه گذاری برای دو سـال آینده استراتژی های خود را تدوین نمایـند . می توانند حتی به سود فکر نکند و یا سود کمی را نسبت به سایـر فروشهای خود (فروش به خدمات گیرنده نهایی) در نظـر بگیرند.

اگر در سالهای اخیر شرکتهای کوچک و تازه به پیشرفت بازار جـواب می دادند تا ضعف شرکتهای بزرگتر را پوشش دهند اکنون شرایط تغییر کرده می باشد. قیمتها زیـر تر آمده هست و دیگر میزبانی سایتهای معدود مقرون به صرفه نمی بـاشد و شرکتهای کوچکتر هم تمایل به فروش به شیوه نمایندگی فروش دارند و بهبودی خدماتی که به نمایندگان فروش داده می گـردد نیز در پیشرفت این تمایل اثر گذار بوده می باشد.

 

بازیگران بازار هاستینگ ایران

بازبینی Name Server شرکتهای ارایه دهنده خدمات میزبانی وب در ایران ده کمپانـی دارای بیشترین سهم را به شیوه پایین نشان می دهد:

شرکتهای حاوی بیشترین سهم در بازار ایران*

PARSWEB.COM 7.5%
MIHANHOST.COM 3.7%
OURIRAN.NET 3.6%
PERSIANWEB.COM 3.5%
IRANHOST.COM 3.0%
FARAHOSTDNS.NET 2.8%
SGNETWAY.COM 2.4%
ARYANIC.COM 2.2%
MIZBAN.COM 2.0%
KARAHOST.COM 1.8%

*- آمار صد در صد دقیق نمی بـاشد و جابجایی در رتبه ها، تغییر سهم در بازار و حتی بیرون شدن یک کمپانـی از لیست تیـم ۱۰ محتمل می باشد.

در نگاه اول به نظـر می رسد PARSWEB بیشترین سهم را در بازار هاستینگ ایران دارد ولی چنان چه جدول فوق را تا رتبه ۴۰ ادامه دهیم معیـن می گـردد که در واقع بازیگر مهـم Ravand Cybertech Inc یا همـان کمپانـی OURIRAN هست که به عنوان دیتا سنتر به شرکتهای اکثر تیـم ۴۰ خدمات مادر ارایه می دهد. OURIRAN کار خود را با شعار “بیایید بر سرتان کلاه بگذاریم” آغاز کرد و تابحال به خوبی توانسته هست بر سر تمام کلاه OURIRAN بگذارد.

در میـان شرکتهایی که با خدمات گیرنده نهایی رابطه دارند، پارس وب فاصله محسوسی با سایرین دارد. پارس وب اتفاقا این روزها تبلیغات گسترده ای را انجام می دهد که هزینه این تبلیغات بیرون از بودجه رایـج و گردش مالی شرکتهای ایرانی فعال در حوزه طراحی و میزبانی وب می باشد. نوع کار و استراتژی های این کمپانـی در بازار منتقدان جدی دارد. چند سـال قبل این عنوان در اختیار SGNETWAY بود که اکنون به رده هفتم نزول کرده می باشد.

اگر کار OURIRAN را در نظـر بگیریم خواهـد توانست الگوی مناسبی برای شرکتها در دادن نمایندگی فروش باشد. OURIRAN اهمیت خود را با دادن سرورهای اختصاصی و فراهم آوردن پهنای باند چند کمپانـی معتبر دیگر تثبیت کرده می باشد. حال شرکتهای دیگر می توانند این نوع همکاری را با نمایندگان فروش خود تجربه نمایـند .

 

قیمت گذاری خدمات

هر چند کلاس کاری یک کمپانـی و کیفیت خدماتی که ارایه می دهد و حتی کلاس کاری مشتریان آن در هزینه گذاری ها اثر می گذارد ولی در عین حال این مقوله نمی تواند علـت قانع نمایـند ه ای برای ارایه خدمات به میزان ۱۰۰± درصد از م بوسیله ی بازار باشد.

قضاوت در مـورد قیمتهای بالا و یا زیـر شرکتها کار ساده ای نیست. بهره گیری غیر واقعی از عبارت “نا محدود” در ارایه سرویسها، نصب نرم افزارهای قفل شکسته ای شبیه Daemon, SQL Server ، بهره گیری از سخت افزار نامرغوب، به کار گیری متخصصین غیر متخصص، اخذ هزینه های پنهـان (بلاک کردن دومین مشتریان (گروگان گرفتن دومین) برای جلوگیـری از جابجایی سرور، اخذ هزینه برای جابجایی سرور …) و مسائـل بسیار دیگر بازار را غیر شفاف کرده هست و خدمات گیرندگان را رنج می دهد.

برای مقایسه هزینه گذاری شرکتها، سرویس ۵۰۰ مگابایت windows شرکتها مبنای مقایسه قرار گرفت.
قیمتها از هر مگابایت ۱۲۰ تومان تا هر مگابایت ۱۱۰۰ تومان متغیر می باشد. این اختلاف هزینه بسیار فاحش می باشد. چنان چه قیمتها را هماهنگ با قیمتهای رایـج دنیا و کمی زیـادتر از آن فرض کنیم یک سرویس ۵۰۰ مگابایتی (مجموع فضای مورد بهره گیری در وب، ایمیل و پایگاه داده) با ۱۰ گیگابایت پهنای باند که از سرویسهای متدوال برنامه نویسی، آماردهی و پایگاههای داده حمایت می کند ، قیمتی میـان ۵۰ تا ۱۱۰ هزار تومان خواهد بود.

 

اما چه عواملی در افزوده شدن قیمت ها نقش دارند؟

– ناتوانی کمپانـی در افزوده شدن تعداد مشتریان که آنان را ناگزیر می کند هزینه ها را با مشتریان موجود جبران نماید . مشتریان موقعی اخذ خدمات نسبتا مناسب و حتی با وجود ضعفهای آشکار و هزینه بالاتر ترجیح می دهند هاست خود را تغییر ندهند و دردسر جابجایی اطلاعات را نمی پذیرند.

  • هزینه بالای حمایت به علـت حرفه ای کار نکردن
    عـلت ها ی شبیه تبادلات ارزی ناخواسته به علـت محدودیتهای کشور، نداشتن ارایه مدیریـت پنل، تبلیغات نسنجیده، قوت فنی ناکارامد، آنلاین نبودن کار ها و وابستگی زیاد به ارتباط های حضوری و تلفنی… در افزوده شدن هزینه های جاری شرکتهای میزبانی وب اثر گذار می باشد. کیفیت سرویس چنان چه زیـر باشد، مـوارد پیش روی مشتریان زیاد خواهد بود و هزینه حمایت نیز بالاتر می رود.
    – نبود پیشرو در بازار که به نوعی در مدیریـت قیمتها نقش ایفا نماید .
    – گردش نامناسب اطلاعات در بازار که فرصت مقایسه قیمتها را از میـان می برد و رقابت را کم شدن می دهد. این مقوله به علـت رویه کاری خدمات گیرندگان هست که هنوز قسمـت اعظم اطلاعات خود را در بیرون از اینترنت می جویند.

هاستینگ داخلی

حرف از IDCهای داخلی می گـردد و اینکه سایتهای دولتی مجبور به هاست در درون می باشند . تغییر رویکرد شرکتها برای انتقال کسب و کار خود به IDC های داخلی در حد همـان سایتهای دولتی خواهد ماند و قسمـت خصوصی به این آسانی به بستر فراهم شده در درون اعتماد نمی کند همان گونه که به دامنه های .ir اعتماد نکرده می باشد.

شرکتهای دیگر نیز کوشش کردند تا چنین روندی را بومی سازی نمایـند ولی در عمل هنوز هم با IDC های کانادا و آمریکا وابسته می باشند . به عنوان مثال بزرگترین شرکتهایهاستینگ مالزی کمتر از ۱۰٫۰۰۰ سایت را هاست می نمایـند در حالیکه بستر ارایه این خدمات در آنجا خیلی آماده تر از ایران می باشد.

به نظـر نمی رسد تا ۵ سـال آینده تغییر محسوسی در رویه جاری صورت پذیرد و سایتهای ایرانی کماکان مهمـان سرورهای کانادا و آمریکا خواهند بود.
رنگ و بوی سیاست در کسب و کار میزبانی وب هم دیده می گـردد و اوضاع سیاسی منطقه و کشور در راه حرکت این خدمات نقش غیر قابل انکاری دارد.

خب دوستان به پایان مقاله بازار هاستینگ ایران چگونه است؟ رسیدیم . از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. برای مشاهده اطلاعات بیشتر در زمینه سرور اختصاصی کلیک کنید