X

آشنایی با Logical Volume Management)LVM)

آشنایی با LVM

در این پست از سایت ایران وی پی اس قصد داریم شما کاربران عزیز را با Logical Volume Management)LVM) آشنا کنیم. امیدواریم مقاله آشنایی با LVM مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

Logical Volume Management)LVM) برای هسته لینوکس(Linux Kernel) است که برای مدیریت دیسک ها می باشد. این سیستم و مکانیزم برای بسیار از توضیع های لینوکس مثل :RedHat,CentOS,Fedora,Ubuntu,Debian,Suse و  … قابل پیاده سازی می باشد.

اغلب LVM را برای هدف های پایین بهره گیری می کنند:

  • مدیریت فضای خیلی زیاد هارد دیسک ، مدیریت افـزودن و پاک فضا  به هارد دیسک.
  • به آسانـی پـس از پارتیشنبندی دیسک و فایل سیستم می توان فضای فایل سیستم را کم و یا زیاد کرد.
  • می توان از Logical Volume  که ساخته می گـردد بکآپ گرفت(با Snapshots گرفتن از LV)

در LVM سه اصلاح پایین بسیار کاربردی و اما   بخـش های  بنیادی LVM  را ایـجاد می دهتد:

– Physical Volume:

واحد ذخیره سازی فیزیکـی LVM  یک دستگاه بلوک ( block device)  مثل پارتیشن و یا کل دیسک است، که دیسک را  برای بهره گیری از LVM باید  به حجم فیزیکـی (Physical Volume) مقدار دهی اولیه  شود.

-Volume Group

در این مکانیرم physical volume هایی که درست شد را در یک تیـم با هم ترکیب می شوند. با بهره گیری از Volume Group  می توانیم  حجم بسیار بیشتری از هارد دیسک ها ( می توان با تعداد بیشتری از هارد دیسک یک Volume Group  ساخت) را پارتیشنبندی کرد.

– Logical Volume:

در Volume Group با بهره گیری از  Logical Volume می توان پارتیشنبندی منطقی انجام دهیم و با انجام Mount به دایرکتوری ها می توان به هر دایرکتوری یک فضا هارد دیسک با بهره گیری از LV اختصاص دهیم.

LV  های به ۳ ظاهـر وجود دارند:

Linear Volume:

می توان از  چند تا (PV (physical Volume  یک LV ساخت.

آشنایی با LVM

Striped Logical Volume:

وقتی داده ای در LVM Logical Volume   نوشته می گـردد ،  لایه فایل سیستم داده ها را در PV  با ساختاری ذخیره می کند . با بهره گیری از Striped LV  می توان شیوه نوشتن  داده ها در PV مدیریـت کرد این شیوه در انبوه ای از مطالعه و نوشتن بسیار کاربرد دارد. مطالعه و نوشتن در این شیوه به شیوه موازی انجام می شـود .

آشنایی با LVM

Mirrored Logical Volume:

در این شیوه یک رونوشـت از فایلی که می بایست بر روی یک PV ذخیره گـردد بر روی PV  دیگری هـم ذخیره می گـردد و در هنگام  از کار افتادن یک PV  ،LVM  به شیوه Linear Volume دسترسی به PV بک آپ را دارمی باشد.

آشنایی با LVM

به غیر از 3 نوع از  LV هایی که در بالا نام برده شد(که پر کاربردیترین آن ها بودند) 4  نوع دیگری وجود دارند که عبارت اند از :RAID LV ,Thin Volume,Snapshot Thinly-Provisioned Snapshot Volume.

مقاله آموزشی آشنایی با Logical Volume Management)LVM) در اینجا به پایان رسید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. برای مشاهد اطلاعات بیشتر درمورد سرور مجازی و سرور اختصاصی می توانید سایر مقالات تخصصی این سایت را دنبال نمایید.

Categories: آموزش ها
iranvps writer: