X

آشنایی با MX Record (رکورد مبدل ایمیل)

آشنایی با MX Record (رکورد مبدل ایمیل)

در این پست قصد داریم شما کاربران عزیز را با MX Record (رکورد مبدل ایمیل) آشنا کنیم. امیدواریم مقاله آشنایی با MX Record (رکورد مبدل ایمیل) مورد توجه شما قرار بگیرد وئ برایتان مفید و کاربردی باشد.

آشنایی با MX Record

MX Record چیست؟

MX Record یا به عبارتی Mail Exchanger Record (رکورد مبدل ایمیل)، یکی از رکورد های (DNS (Domain Name System می باشد که یک ایمیل سرور را برای دریافت ایمیل ها می پذیرد. مجموعه MX Record های یک نام دامنه (Domain Name) مشخص می کنند که ایمیل ها چگونه باید از طریق پروتکل SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) هدایت شوند.

به عبارتی دیگر یک رکورد MX به ارسال کننده های ایمیل ( سرویس های ارسال ایمیل مانند جیمیل) می گوید که چطور باید ایمیلی را به دامنه شما ارسال کند.

زمانی که دامنه شما به ثبت می رسد، رکورد های DNS مختلفی به دامنه شما اختصاص می یابد تا آن را بر روی اینترنت قابل مشاهده کند. یکی از این رکورد های  DNS، رکورد MX می باشد، ایمیل ها را به دامنه هدایت می کند. معمولا همیشه یک رکورد به یک سرور اصلی اشاره می کند و مابقی رکورد ها به یک یا چند سرور پشتیبان اشاره می کند. اما MX Record ها کجا قرار دارند؟

آشنایی با MX Record

MX Record های شما بر روی سرور ارائه دهنده DNS شما قرار دارند. زمانی که شما رکورد MX را تغییر می دهید، سرور های دیگر در طول زمان در اینترنت رونوشتهایی را از این تغییرات ایجاد می کنند.

برای تغییر MX Record های خود، چنانچه شرکت شما دی ان اس سرور های مخصوص به خود را دارد، باید این موضوع را با مدیر DNS خود در میان بگذارید. در غیر اینصورت، با شرکت ثبت کننده دامنه خود تماس حاصل فرمایید. شکل و فرمت یک MX Record به چه شکل است؟

یک رکورد MX شامل زمینه های زیر می باشد:

Name: نام دامنه شما.

Class: این مورد همیشه بر روی IN تنظیم می شود، که منظور همان اینترنت می باشد.

Type: برای رکورد های MX، همیشه بر روی MX تنظیم می شود.

TTL: که کوتاه شده عبارت “Time to live” می باشد. این بدین معناست که می خواهید رکورد شما هر چند وقت یکبار به روز رسانی شود. مبنای این مدت زمان، ثانیه می باشد. به عبارت دیگر TTL ای که بر روی عدد 3600 تنظیم شده باشد یعنی این رکورد 1 ساعت طول می کشد تا به روز رسانی شود. هر چه این عدد بیشتر باشد، به دلیل این که اطلاعات این رکورد به صورت Cache ذخیره می شود، سرعت لود بالاتر خواهد بود اما از طرفی دیگر هم مدت زمان بیشتری طول می کشد تا رکورد های شما به روز شود و تغییر یابد و ممکن است زمانی که بخواهید رکورد های خود را تغییر دهید، مدت زمان بیشتری طول بکشد تا کاربر متوجه این تغییرات بشود.

Preference یا Priority: این مورد میزان اهمیت تحویل ایمیل می باشد.

Data: نام میزبان ایمیل سرور که که ایمیل ها را برای آن دامنه مدیریت می کند.

به سخنی دیگر، اگر دامنه شما server.ir باشد، MX Record های شما می تواند به شکل زیر باشد:

server.ir. IN MX 86400 1 server.ir.s7a1.psmtp.com.

server.ir. IN MX 86400 2 server.ir.s7a2.psmtp.com.

server.ir. IN MX 86400 3 server.ir.s7b1.psmtp.com.

server.ir. IN MX 86400 4 server.ir.s7b2.psmtp.com.

 

اما اینکه چرا از 4 رکورد MX استفاده می کنیم، به این دلیل است که اگر زمانی مشکلی برای یکی از رکورد ها رخ داد، از مابقی رکورد ها به عنوان پشتیبان استفاده نماییم و از طرفی دیگر به شبکه ی ما در صورت لزوم برای ایجاد تغییراتی، انعطاف می بخشد.

سوالی دیگر که شاید فکر برخی از کاربران را مشغول کند این است که آیا با تغییر رکورد MX باعث از دست رفتن ایمیل های دریافتی می شود یا خیر؟!!

پاسخ ما به این سوال منفی است. چرا که تا زمانی که شما رکورد های MX خود را به طور صحیح وارد نمایید، هیچ کدام از MX Record ها را از دست نخواهید داد و زمانی که رکورد MX خود را تغییر می دهید، برخی از ایمیل ها با استفاده از اطلاعات قدیم رکورد های شما دریافت می شوند و برخی دیگر با اطلاعات رکورد های جدید اما در نهایت تمام آن ها تحویل داده می شود.

خب دوستان مقاله آشنایی با MX Record (رکورد مبدل ایمیل) در اینجا به اتمام رسید . از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه سرور مجازی و سرور اختصاصی دارید می توانید سایر مقالات این سایت را دنبال نمایید.

Categories: آموزش ها
iranvps writer: