بانک اطلاعاتی اوراکل
در این پست قصد داریم توضیحات کاملی درمورد بانک اطلاعاتی اوراکل خدمت شما دوستان عزیز ارائه نماییم. امیدواریم مقاله بانک اطلاعاتی اوراکل برای شما مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید
تعریف بانک اطلاعاتی اوراکل :
بانک اطلاعاتی اوراکل یک بانک اطلاعاتی رابطه ای هست که توانایی ذخیره، بازیابی و آپدیـت داده ها را با سطح بالایی از کارآیی، توانایی اطمینان و مقیاس پذیری برای شما فراهم می سازد.
بانک اطلاعاتی اوراکل حاوی مولفه هایی به شرح پایین می باشد:
1- نرم افزار اوراکل، که شما آن را روی کامپیوتر خود نصب می نمایید .
2- بانک اطلاعاتی اوراکل، که حاوی فایل های فیزیکـی ذخیره شده روی سیستم علت می باشد. بانک اطلاعاتی حاوی داده های کاربر،متاداده و مجموعه ای از ساختارهای کنترلی می باشد.
3- نمونه اوراکل، که حاوی ساختـار حافظه و فرآیندهای بـعد زمینه می باشد. فرآیند های بـعد زمینه مجموعه ای از فرآیندها و یا نخ های سیستم علت می باشند که همـه کار های مرتبط به بازیابی،ذخیره،نظارت و غیره داده های کاربر، متاداده و فایل های کنترلی بانک اطلاعاتی را انجام می دهند.
4- فرآیندهای سرور، که تقاضـای های کاربران بانک اطلاعاتی را انجام می دهند.
5- Oracle Net، یک لایه نرم افزاری بوده و اجازه می دهد تا برنامه های کاربردی کاربران و بانک اطلاعاتی اوراکل بتوانند از طریق شبکه با هم رابطه برقرار نمایند.
6- Oracle Net Listener، فرآیندی هست که به تقاضـای هایی که از طرف کاربران جهت رابطه با بانک اطلاعاتی صادر می گـردد گوش دهد.
محصولات اوراکل:
محصولات خانواده اوراکل حاوی مسائـل پایین می باشد :
1- تکنولوژی های سرور
• Oracle Database : منبعی جهت ذخیره داده ها و موتوری جهت دست یابی به این داده های ذخیره شده می باشد.
• Oracle Application Server : حاوی نرم افزارهیی هست که اطلاعات را در استـایل فرم و به کمک مرورگرها به کاربران نمایش داده و ضمناً توانایی بازیابی و ایجاد رسانی داده های بانک اطلاعاتی را برای آنان فراهم می سازد.
• Oracle Enterprise Manager : ابزاری جهت مدیریت ، مانیتورینگ و تنظیم فرآیندهای اراکل و سایـر محصولات آن می باشد. این ابزار به سه شکل پایین وجود دارد:
• Database Control : یک ابزار گرافیکـی برای مدیریت بانک اطلاعاتی با یک یا چندین instance می باشد.
• Application Server Control : ابزاری گرافیکـی برای مدیریت یک Application Server متشکل از یک گروهی از instance ها می باشد.
• Grid Control : مدیریت کل سیستم حاوی کامپیوتر های میزبان،بانک های اطلاعاتی،سرورهای وب،listener هاو غیره را میسر می سازد. شما با بهره گیری از این ابزار خواهید توانست سیستم خود را از هرجایی مدیریت نمایید.
هدف مهـم سه تکنولوژی های فوق تهیه یک معماری محاسباتی ویـژه با نام Grid می باشد. مفهومی که در پشت این معماری وجود وجود دارد مجازی سازی 1گفته می شود . به این مفهوم که وقتی کاربران نهایی تقاضـای سرویسی را می نمایـند ، از مأخذ آن سرویس اطلاعی نداشته و ضمناً نیازی به دانستن آن نیز ندارند.
2- ابزارهای توسعه
• Languages
در درون بانک اطلاعاتی اوراکل توانایی بهره گیری از سه زبان SQL، PL/SQL، Java وجود دارد با این وجود، برنامه های کاربردی که از طریق تهیه رابطه با بانک اطلاعاتی از آن بهره گیری می نمایـند می توانند به هر زبان دلخاه دیگری نوشته شودند.
• Oracle Developer Suite
حاوی ابزارهایی برای گسترش برنامه های کاربردی که از بانک اطلاعاتی اوراکل بهره گیری می نمایـند ، می باشد. از آنجا که ابزارهای این محصول با بانک اطلاعاتی اراکل سازگاری زیادتری دارند، در سرانجام گسترش برنامه های کاربردی با این ابزارها راحـت بوده و با سرعت زیادتری انجام می شود . از جمله ابزارهای این محصول می توان به Oracle Form Developer و Oracle Reports اشاره کرد.
3- برنامه های کاربردی
• Oracle E-Business Suite : حاوی ابزارها و برنامه هایی جهت انجام عملیات حسابداری،مدیریت منابع انسان ی،تولید،مدیریت رابطه با مشتری،سرویس های خریـدار و غیره می باشد. همـه این مولفه ها از یک مدل داده مشترک بهره گیری می نمایـند .
• Oracle Collaboration Suit : حاوی سرورهای ایمیل،مدیریت وقایع روزانه،ایمل صوتی،فکس،مدیریت فایل و غیره می باشد
رونمایی از قدرت اوراکل:
شانس دارد این سوال ذهن برخـی از برنامهنویسان را برخـی وقتها به خود مشغول کرده باشد که بزرگترین Database دنیا کدام می باشد. اغلب ً برنامهنویسان دوست دارند بدانند کدام یک از نرمافزارهای مدیریت بانک اطلاعاتی قدرتمندتر هست و کدام شرکتها و سازمانها در دنیا از همـان نرمافزاری بهره گیری مینمایـند که آنها شیوه کارش را میدانند. برای پیدا کردن جـواب ضـروری است حضور ذهن داشته باشید تا نام یکـی دوتا از بزرگترینها را به خاطر بیاورید. بله! آنها گوگل و یاهو می باشند . این بانکهای اطلاعاتی غولآسا یک ورژن از جدیدترین صفحات وب اکثر سایتهای اینترنتی دنیا را در خود ثبت کرده اند. اما بحث در مـورد این که کدام یک از این دو بانک بزرگتر است، سالهاست جریـان دارد و گویا پایانی هم برای آن متصور نیست.
مقامات مسئول هریک از دو سایت آمار مختـلفی در مـورد خود و دیگری عرضه میدهند و اما طرفداران این دو رقیب نیز نظـر ات مختـلفی دارند. با این وجود، از شواهد چنین برمیآید که دیتابیس گوگل به مراتب بزرگتر از یاهو هست و این را میتوان از فرق تعداد صفحات ثبت شده در موتور جستوجوی این دو و نیز تعداد مراجعات از هر یک از آنها به یک سایت معیـن حدس زد. چندی پیش کنجکاو شدم در این مورد پژوهش کنم و تصادفاً به سایت جالبی برخورد کردم.
از سـال 2001 به این سو، یک کمپانـی تحقیقاتی به نام وینتر (Winter) دست به ابتکار جالبی زده می باشد. این کمپانـی کوشش میکند هر دو سـال یکبار فهرست بزرگترین بانکهای اطلاعاتی دنیا را بر حسب یک شیوه تحقیق ی مشـخص ساخته و منتشر نماید . پژوهش وینتر تنها آن دسته از شرکتهایی را حاوی میشود که سایز دیتابیس مورد بهره گیری آنها حداقل یک ترابایت (هزار گیگابایت) باشد.
با این حال، چون هدف این کمپانـی از ساخته فهرست ردهبندی مذکور، مقایسه قدرت و کارایی نرمافزارهای تجاری مدیریت بانکهای اطلاعاتی است، متأسفانه نام گوگل در این ردهبندی دیده نمیشود؛ چون گوگل از یک سیستم فایلی خاص بهره گیری میکند و به هیچ نرمافزار تجاری ویـژه برای تهیه بانک اطلاعاتی خود متکی نیست. پس میتوان حدس زد که اولیـن نام در فهرست ده دیتابیس بزرگ دنیا در این فهرست، همـان یاهو می باشد.
یاهو در صدر
طبق گزارش کمپانـی وینتر در سـال 2005، بانکاطلاعاتی یاهو بیشتر از صد ترابایت ( صدهزار گیگابایت) سایز دارد. جذاب هست آگاه باشید این دیتابیس عظیم روی نرمافزار معـروف اوراکل و سیستمعامل قدرتمند یونیکس بنا شده می باشد. یاهو نرمافزار اوراکل را مستقیماً از کمپانـی اوراکل خریداری کرده است، ولی سرورهای یاهو از نوع PrimePower و تهیه کمپانـی فوجیتسو زیمنس هست و سیستم ذخیرهسازی اطلاعات این بانک اطلاعاتی غولآسا را شرکتEMC به یاهو فروخته می باشد.
قطعا برای تمام شما جذاب هست آگاه باشید رتبه دوم در این فهرست متعلق به کیست. یک موتور جستوجوی دیگر؟ خیر! از اینجا به پـس قصه تغییر میکند و بازیگران دیگری وارد صحنه میشوند. رتبه دوم بزرگترین دیتابیس دنیا در فهرست وینتر متعلق به کمپانـی AT&T هست که قدیمیترین کمپانـی مخابراتی دنیا و یکـی از Backboneها یا ستون فقرات اینترنت می باشد.
نرمافزار دیتابیسAT&T که Daytona نام دارد را این کمپانـی نوشتهاست، ولی بر خلاف گوگل که از سیستم فایلی ویژه ای بهره گیری میکند، Daytona روی یونیکس اجرا میشود و به این علـت وینتر توانسته هست نام آن را در فهرست ردهبندی خود بیاورد و سایز آن را با دیگر بانکهای اطلاعاتی بزرگ دنیا مقایسه نماید .
مطابق فهرست 2005، دیتابیس این کمپانـی با کمی فاصله نسبت به یاهو، 93 ترابایت اطلاعات را در خود ذخیره کرده می باشد. سرورهای AT&T و سیستم ذخیرهسازی آن را HP ساخته می باشد. مقام چهارم این جدول مجـدد متعلق به این کمپانـی است؛ با این فرق که دیتابیس رتبه چهارم که بیشتر از 26 ترابایت سایز دارد، روی سرورهای تهیه سان مایکروسیستمز قرارگرفتهاند.
اما مقام سوم کیست؟ این یکـی واقعاً غیر منتظره می باشد. پایگاهدادههای کمپانـی بزرگ مخابراتی کرهجنوبی با نام KT با بیشتر از 49 ترابایت اطلاعات (لابد اطلاعات مشترکان و مشتریان و سایـر اطلاعات مرتبط) این مقام را از آن خود کرده می باشد. دیتابیس KT از نوع DB2 و محصولی از کمپانـی IBM می باشد. سرورهای این بانک اطلاعاتی را نیز آیبیام بهKT فروخته است، ولی سیستم ذخیرهسازی آن تهیه کمپانـی هیتاچی می باشد. این پایگاه اطلاعاتی نیز روی یونیکس بنا شده می باشد.
فناوران برتر
کمپانـی مخابراتی Cingular Wireless، بزرگترین اپراتور بیسیم ایالاتمتحده که 58 میلـیون مشترک خطوط تلفن همراه در این کشور را تحت پوشش خود دارد، در رتبه پنجم قرار دارد و از نرمافزار اوراکل، سیستمعامل یونیکس و سرورهای HP بهره گیری میکند. رتبههای ششم و نهم این جدول مجـدد متعلق به یک کمپانـی دات کام دیگر می باشد. حدس بزنید!
بزرگترین و موفقترین سایت تجارت الکترونیکـی دنیا کدام است؟ بله درست حدس زدید؛ آمازون! این سایت بزرگ از دو دیتابیس با ظرفیتهای 24 و 18 ترابایت بهره گیری میکند؛ هر دو از نوع اوراکل و روی سیستمعامل لینوکس. سرورها و سیستم ذخیرهسازی دو بانکاطلاعاتی نیز تهیه HP می باشد. در فهرست وینتر رتبه هفتم به نام یک کمپانـی ناشناس ثبت شده که احتمالاً ناشناس نمی بـاشد بلکه یک سازمان نظامی یا امنیتی متعلق به ایالات متحده هست که نخواسته نامش فاش شود. این دیتابیس از نوع DB2 و تهیه آیبیام هست و روی سرورهای تهیه همین کمپانـی بنا شده که حدس نظامی بودن سازمان را تقویت میکند.
در فهرست ده تای نخست جهان، محل هشتم متعلق به شرکتی هست که از دیتابیس SQL Server تهیه مایکروسافت بهره گیری میکند. این دیتابیس نوزده ترابایتی که روی سیستمعامل windows برپا شده، متعلق به کمپانـی Unisys Payment Services&Solutions) UPSS) هست که شاخهای از کمپانـی بزرگ Unisys می باشد. این کمپانـی که در هلند مستقر است، به تعدادی از بانکهای اروپا خدمات بانکداری الکترونیکـی عرضه میدهد.
آخرین رتبه نیز متعلق به کمپانـی تحقیقاتی Nielsen Media Research هست که گزارشهای تحقیق یش در مـورد وضعیت فناوری اطلاعات در حوزه های مختلـف را بارها در این مجله و دیگر رسانهها و سایتهای ایرانی مشابه با فناوری اطلاعات خواندهاید. نیلسن از Sybase روی یونیکس بهره گیری میکند و سرورهای آن تهیه سانمایکروسیستمز می باشند .
گزارش کامل وینتر آمار جذاب دیگری هم دارد. مثلاً میتوانید پژوهش نمایید که فهرست ده بانک اطلاعاتی بزرگی که ازSQL Server مایکروسافت بهره گیری مینمایـند ، حاوی اسامی چه شرکتهایی می باشد. آمار مشابهی را به تفکیک دیگر نرمافزارهای بانک اطلاعاتی مثل اوراکل میتوانید در این گزارش ببینید.
دیگر نتایج جذاب این پژوهش به شرح پایین است:
بزرگترین Processing System On line Transactional) OLTP) دنیا، یک بانکاطلاعاتی سازمان املاک انگلستان و ولز هست که در واقع در میـان تمام سازمانهای ثبت اسناد و املاک دنیا پیشرفتهترین هست و 23 ترابایت سایز دارد. دیگری متعلق به کمپانـی مالی UPS هست که 29 ترابایت می باشد. هر دو بانک اطلاعاتی روی DB2 بنا شدهاند و از سرورهای مدل IBM eServerz990 بهره گیری مینمایـند .
سازمان ثبت اختراعات ایالات متحده (اوراکل)، کمپانـی مخابراتی SQL Server) Verizon)، اداره گمرک ایالاتمتحده
(CADatacom)، کمپانـی ترکسل (اوراکل)، مایکروسافت (SQL Server)، دل (اوراکل)، هیولت پکارد (اورکل)، TSystems وابسته به دوچ تله کوم آلمان (اوراکل) و شرکتهای مخابراتی Sage Telecom ایالاتمتحده (SQL Server) و Bharti هند (اوراکل) از دیگر رتبهداران این فهرست می باشند .
خب دوستان عزیز به انتهای مقاله آموزش بانک اطلاعاتی اوراکل رسیدیم. از توجه شما به این مطلب سپاسگزاریم. در صورتی که به اطلاعاتی در زمینه هاستینگ و سرور مجازی نیاز دارید کلیک کنید.