X

معرفی انواع shell

معرفی انواع shell

در مطلب قبل سعی شد که بصورت مختصر و مفید به معرفی shell پرداخته شود. در این پست نیز در ادامه آشنایی با مفهوم shell می خواهیم به بررسی و معرفی انواع shell برای شما کاربران عزیز بپردازیم. امیدواریم مقاله معرفی انواع shell مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد.

معرفی انواع shell

انواع Shell

Shell ها یا پوسته ها حاوی اقسام و نام های گوناگون ی می باشند ، که در سیستم عامل windows فقط با همـان اسم CMD یا Command Prompt شناخته می شود ، ولی در سیستم عامل Linux و  Unix اقسام گوناگون ی از Shell وجود دارد که به تفکیک پایین می باشند.

اقسام Shell:

1- (Bash (Bourne Again Shell

بر مبنای Bourne Shell اولیه Unix می باشد. در لینوکس Bash معمول ترین  Shell در User Account ها می باشد.

2- Bsh

کهنـه ترین شل موجود است که Bourne Shell نام دارد ، درحال حاضر ه زیـادتر از Bash بهره گیری می شود .

3- (Csh (C Shell

سینتکس کد های آن شبیه به زبان برنامه نویسی C است که برای اشخاصـی که به زبان C مسلط می باشند خیلی قابل بهره گیری خواهد بود، ضمناً همانـند با tcsh می باشد. اغلب  csh اولیه در لینوکس بهره گیری نمی شود ، ولی چنان چه کاربری با csh آشنا باشد خواهـد توانست از  tcsh  بهره گیری نماید که جایگزین مناسبی برای csh می باشد.

4- Tcsh

برمبنای C shell یا csh اولیه می باشد. از بیشـتر تمام طرف شبیه   bash می باشد. ولی در بعضـی جزئیات گوناگـون می باشد. به عنوان مثال نحوه assign کردن متغیر های مکان ی که در shell مورد بهره گیری قرار میگیرند با tcsh متفاوت می باشد. ضمناً ورژن رایگان Csh به حساب می آید.

5- (Ksh (The korn Shell

برای برخورداری از برتریـن خصوصیات  Bourne shell و C shell طراحی شد.

6- (Zsh (Z Shell

بعد از ksh تکمیل شد. و از الحاق shell اولیه و مسائـل دیگه ای که در حال اضافه شدن هـم می باشند ، ایجاد شده می باشد.

برای اینکه بفهمیم در حال بهره گیری از چه نوع پوسته ای هستیم. می توانیم از دستور پایین در خط فرمان بهره گیری کنیم.

echo $ SHELL

که برای مثال چنان چه پوسته ی مورد بهره گیری ی ما bash باشد، خروجی دستور به شیوه پایین خواهد بود.

bin/bash/

خب دوستان مقاله معرفی انواع shell نیز در اینجا به پایان رسید. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم . در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر درمورد سرور مجازی و سرور اختصاصی دارید می توانید سایر دسته بندی های تخصصی این سایت را بررسی و مطالعه نمایید.

Categories: آموزش ها
iranvps writer: